Zo word je een echte #GIRLBOSS

Werken op kantoor saai? Zakenvrouwen ijzig, koud en vooral ongezellig? Ehm NOOO.

Het zijn van een onafhankelijk Girlboss is helemaal niet gek meer. Denk je dat jij geen girlboss kan worden? Think again en lees deze tips!

Doe iets wat je leuk vindt

Als je een succesvolle girlboss wilt worden, ben je als het goed is lang bezig met je bedrijf. Zorg dan dat je iets doet wat je leuk vindt, of nog meer, waar je van houdt. Natuurlijk er zijn altijd dagen dat je eventjes helemaal nergens zin in hebt en dat is prima. Blijf ervoor zorgen dat je uitdaging en plezier uit je baan/bedrijf haalt, anders is het al snel boring.

Val op in de massa

Hoe kan het zijn dat bepaalde dames groeien en andere dames niet? Simpel, ze vallen op! Zorg dat je opvalt in de enorme mensenmassa. Doe dit door net even ander soort foto’s te maken of door net even meer aandacht te besteden aan klanten/bezoekers. Mensen waarderen dat en zullen het met de rest van de wereld delen. Ga voor perfectie, maar zorg ook dat een taak afkomt. Het is belangrijker dat iets gebeurt dan dat je wacht tot het perfect is.

Wees sterk en onafhankelijk

Als echte girlboss zal je zeker wat tegenslagen tegenkomen, dat kan ook niet anders. Maar zie deze momenten als leermoment en kom er nog 1000x sterker uit dan hoe je erin ging. Geef niet bij iedere tegenslag de moed op, houd je hoofd omhoog. Probeer onafhankelijk te zijn, uiteindelijk is het JOUW bedrijf.

Maak nieuwe vrienden, maar laat ook je ouden vrienden niet links liggen

Het is logisch dat je nieuwe mensen leert kennen die zich ook in jouw scene bevinden. Supergoed om daar af en toe eens een lekkere kop koffie mee te drinken. Netwerken is altijd goed en nieuwe vrienden maken ook! Vergeet alleen je oude vrienden niet! De mensen die jou gesteund hebben toen je begon aan dit hele avontuur mag je nu niet ineens links laten liggen. Zij houden je met beide benen op de grond en zullen hoe dan ook achter je staan.

 

Denk je nu nog steeds dat je geen echte girlboss kan worden? Bedenk dat je vooral ook heel veel geduld moet hebben en tijd in je werk moet stoppen. Doe je dit niet, is de kans een heel stuk kleiner dat je het gaat maken. Veel succes en wie weet schrijf jij dadelijk net als Sophia Amoruso een boek.

 

Tot snel!