Hiermee ga jij dit jaar wel je goede voornemens volhouden

Hallo allemaal,

Het is weer zover, de tijd van de goede voornemens is aangebroken. We hebben de feestelijke decembermaand achter ons gelaten en gaan de barre, koude januari maand vol goede voornemens en beloftes in. Waarschijnlijk heb jij ook een lijstje aan goede voornemens en die wil je dit jaar sowieso gaan halen, maar hoe? Vandaag deel ik met jullie wat tips om je goede voornemen dit jaar wel vol te houden.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Nee ik heb geen goede voornemens. Om heel eerlijk te zijn geloof ik er zelf niet zo in. Ik geloof meer in het idee dat je als je echt iets wil meteen moet beginnen en niet per sé hoeft te wachten tot 1 januari. Veel mensen stellen het hierdoor alleen maar uit, maar wees eens eerlijk. Als jij op 20 december geen zin hebt om iedere dag te sporten waarom zou je dat op 1 januari dan wel ineens hebben?
Aan de andere kant snap ik het ook wel, een nieuw jaar, een schone lei en een nieuwe jij. Op zich best een mooi idee. Daarom deel ik vandaag met jullie tips om je goede voornemens wel vol te houden.

1. Hang het aan de grote klok
Het is bewezen dat de kans groter is dat je je goede voornemens volhoudt als je andere mensen laat weten dat je deze voornemens ook daadwerkelijk hebt. Ja klopt, mega eng om dit tegen mensen te vertellen, maar het is wel een stok achter de deur. Deze mensen kunnen je helpen met het behalen van je voornemen, door je te motiveren. Daarnaast is het natuurlijk ook super stom om aan het eind van het jaar tegen een groep met mensen te zeggen dat je het niet hebt gehaald.

2. Maak duidelijke afspraken en houd je eraan
Zorg ervoor dat je voornemen duidelijk een helder is. ‘Meer sporten’ is dus niet duidelijk genoeg. Schrijf concreet op hoeveel meer je wil sporten, dit doe je door bijvoorbeeld de afspraak met jezelf te maken om op maandag, woensdag en vrijdag naar de sportschool te gaan. Schrijf deze afspraken ergens op en plan ze in je agenda.

3. 21 dagen
Uit onderzoek is gebleken dat een gewoonte pas een gewoonte wordt als je het 21 dagen achtereenvolgend volhoudt. Dus de boodschap is: Houd het 21 dagen vol!

4. Deel je doelen op en beloon jezelf
Deel je goede voornemens op in kleinere doelen. Als je dan een kleiner doel hebt gehaald, kan je jezelf belonen. Beloof jezelf dat je je beloning echt pas krijgt als je je doel hebt bereikt en bedenk van te voren wat je beloning is. Zo heb je iets om naar uit te kijken.

5. Ontdek je valkuil
Waarschijnlijk weet je echt al wat je valkuilen zijn m.b.t. deze nieuwe voornemens. Schrijf deze valkuilen op en bedenk hoe je ze kan voorkomen. De kans is nu veel groter dat je ze ook daadwerkelijk weet te tackelen.


Ik wens je heel veel succes met je nieuwe voornemens en natuurlijk een fantastisch mooi nieuwjaar!

Tot snel!