Zo begin jij het nieuwe schooljaar weer helemaal goed

Hoi allemaal,

Sommigen genieten nog lekker van hun laatste weekjes vrij, terwijl anderen deze week alweer begonnen zijn op school. Hoe dan ook, het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur. Voor sommige leerlingen is het zwaarder om weer naar school te gaan dan voor andere. We hebben heerlijk van de vakantie genoten (lees: uitgeslapen zolang we wilden, geluierd zolang we wilden, opgebleven zolang we wilden etc.) en nu moeten we ineens weer in het vaste schoolritme komen.
Vandaag geef ik jullie wat tips om goed in het schoolritme te komen en goed te beginnen aan het nieuwe schooljaar

Tip 1: Kom terug in het ritme
Het is belangrijk om weer goed in het ritme van school te komen. Waarschijnlijk heb je je namelijk in de vakantie niet helemaal aan je vaste slaap patroon gehouden, dus daar moet je weer terug inkomen. Ga daarom sowieso de dag voordat school begint op tijd slapen, de volgende dag kan je waarschijnlijk niet uitslapen en je wil toch niet al meteen moe beginnen?

Tip 2: Maak je spullen alvast klaar
Het is een goed idee om een paar dagen voordat school begint al je spullen gereed te maken. Zo kan je je schoolspullen gaan kopen , maar ook je agenda invullen en checken wanneer je volgende vakanties zijn (dan heb je alweer iets om naar uit te kijken). Wat ik erg leuk vind om elk schooljaar te doen is mijn agenda en schriften helemaal leuk maken. Dit jaar heb ik het op deze manier gedaan

Tip 3: Schrijf het op
Vorig jaar zijn er vast wat dingen misgegaan, maar hé van fouten kan je leren toch? Schrijf daarom op wat er fout is gegaan en waarom, dan doe je dit dit jaar zeker niet nog eens fout. Ook kan je doelen voor jezelf opschrijven, dat motiveert je voor het nieuwe schooljaar!

Tip 4: Apps
Er zijn veel apps die het schoolleven gewoon net eventjes iets makkelijker maken. Zorg dat je ze van te voren al hebt gedownload en dat je snapt hoe je het moet gebruiken, scheelt weer flink wat frustratie! Apps die ik voor school graag gebruik zijn:
* Evernote (dit kan ook op je computer)
* 6jes cultuur (om uit te rekenen wat je mag halen om een voldoende te blijven staan)
* Scannable (is heel praktisch als je ook Evernote gebruikt)
* Dropbox

(misschien maak ik hier nog een apart artikel over)

Tip 5: Acceptatie
Je kan wel gaan zitten zeuren dat je geen zin hebt in school, je bent waarschijnlijk niet de enige. Alleen gaat dit je schoolleven echt niet beter maken, dus stop met zeuren en accepteer dat je weer naar school moet, dat maakt ieders leven beter!

Dit waren mijn 5 tips voor een goed begin van het nieuwe schooljaar. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad en vooral heel veel succes in dit nieuwe jaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen!

Meer schoolartikelen lezen?
Goed voorbereid het nieuwe jaar in (wat moet je kopen) 
Een georganiseerd schoolleven krijg je zo 
Zo plan je als een pro 
Slimmer leren 
Leertips en huiswerkmaak tips